Sistemul de termoficare

Producţia de energie termică se realizează prin:

Centrala termică de zonă (CTZ) având puterea termică instalată de 143 MW, produce apă fierbinte cu parametri 110/60oC. Centrala termică de zonă este formată din instalaţia nouă de cogenerare constituită din 3 motoare termice 3×1,5 MWe şi 2 cazate de apă fierbinte (14 + 8 MWt), respectiv instalţia veche a centralei având în dotare un cazan de apă fierbinte de 116 MWt.

76 centrale termice (CT), respectiv 67 de centrale termice de cvartal în cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Mănăştur, Mărăşti, Zorilor şi 9 centrale termice de bloc în zona Dragalina – Mamaia. Aceste centrale sunt echipate cu cca. 300 de cazane de diverse tipuri, utilizează ca şi combustibil gazul natural şi au o putere termică instalată totală de aproximativ 400 MW. Agentul termic este apa caldă cu parametri 90/70oC.

2 centrale termice cu cogenerare (CTCG) în cartierul Gheorgheni, având o putere instalată totală de 13 MW , interconectate între ele şi conectate cu 2 puncte termice.

 

Transportul şi distribuţia energiei termice

Reţele de transport a energiei termice – 16,5 km (RAF – reţeaua de apă fierbinte)

Puncte termice – 37. Prepararea apei calde de consum şi a energiei termice pentru încălzire pentru consumatorii din cartierul Mărăşti se face în 30 de puncte termice racordate la sistemul de transport al apei fierbinţi. La 4 centrale termice din cartierul Mănăştur mai sunt racordate înca 4 puncte termice, iar în centru un punct termic este racordat la centrala termică aflată sub hala agroalimentară. Alte două pucte termice sunt racordate la sistemul de centrale termice pe congenerare din cartierul Gheorgheni.

Reţele de distribuţie a energiei termice – 128 km, din care: 94 km reţea de de centrale termice de cvartal la consumatori; 31 km reţea de la punctele termice racordate la CTZ, la consumatori; 3 km reţea de la punctele termice racordate la centralele termice de cvartal, la consumatori

 

Furnizarea energiei termice

Număr de contoare de energie termică la producător: 250

Număr de contoare de energie termică la consumatori: 4500

ratcj.ro
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.